lördag 14 januari 2012

Sunderbans


Skola i Sunderbans. Eleverna kan behöva gå en timme till skolan enkel väg.










Sunderbans är ett av världens största och mest väl bevarade mangroveträsk i världen. Här lever tigrar och krokodiler vilt i det unika landsskapet.
Efter en ganska bumpig bilresa hoppade vi på en båt som under hel eftermiddagen tog oss runt i träsket. Några tigrar fick vi inte se men några av oss lyckades se två krokodiler. Kvällen har varit underbar med musik- och dansuppträdande med den lokala urinvånarbefolkningen. Just nu myser vi i våra hyddor och laddar inför morgondagen då vi ska ta en promenad till byn här för att därefter ta båten tillbaka till fastlandet. Där väntar buss tillbaka till Kolkata. Och våra resväskor som Martin åkt till Delhi för att hämta ut. Starten på resan har varit milt sagt oturlig. Men justnu känner vi nog alla att vinden har vänt. Eleverna älskr Sanderbans och skulle nig velat stanna längre i hopp om att få se en vild tiger.



3 kommentarer:

  1. Ah! Härlig läsning! Skönt att vinden vänt..:) Njut nu!

    SvaraRadera
  2. Är inte Martin med till Sunderbans? Det låter annars helt fantastiskt. Härligt! Love!

    SvaraRadera
  3. Hej. är det lungt om jag har med din bild i ett skol arbete om regnskog och mangroveträsk. Tycker bilden är perfekt och passar in precis i mitt arbete.
    Mvh Oskar

    SvaraRadera